Restrikcije i uvjeti za ulazak u pojedinu stranu zemlju iz dana u dan prilagođavaju se aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Neke vlade zahtijevaju negativan nalaz testa na covid-19 prije odlaska na put, što planiranje putovanja čini još izazovnijim.

Kako bi putovanje učinila praktičnijim i smanjila čekanje, Croatia Poliklinika u zračnim je lukama u Zagrebu i Dubrovniku organizirala provođenje PCR i brzih antigenskih testova.

Međunarodna zračna luka Zagreb – Franjo Tuđman

Cijena antigenskog testa na pultu Croatia Poliklinike u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb – Franjo Tuđman iznosi 250 kuna, a PCR testa 650 kuna. Oba se mogu platiti gotovinom ili karticom.

Brzi antigenski test možete obaviti bez prethodne narudžbe, svaki dan u tjednu od 3.30 do 17.30 sati. (* Prije putovanja svakako provjerite naše radno vrijeme jer je zbog promjena letova i ono podložno promjenama.) Nalaz možete očekivati u roku od 15 minuta nakon testiranja, a dostavu nalaza moguće je dogovoriti u papirnatom obliku ili putem e-maila, i to na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku.

PCR test također možete obaviti bez prethodnog naručivanja, i to radnim danom od 7 do 14 sati. Nalaz PCR testa dobit ćete u roku od 24 do 36 sati nakon testiranja.

Kontakt: covid.ZL@crosig.hr

Zračna luka Dubrovnik

U Zračnoj luci Dubrovnik obavljamo brze antigenske testove. Test stoji 200 kuna i plaća se isključivo karticama. Radno vrijeme pulta za testiranje je od 6 do 20 sati, a nalaz očekujte unutar 20 minuta od testiranja. Možete ga dobiti u fizičkom obliku ili putem e-maila, i to na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Cijena PCR testa iznosi 800 kuna, a rezultate možete očekivati između 8 i 30 sati od testiranja (ovisno u koje se vrijeme testira). Nalazi se dostavljaju putem e-maila, na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Kontakt: covid.Dubrovnik@crosig.hr

Sve navedene zračne luke i Croatia Poliklinika kontinuirano prate epidemiološku situaciju i poduzimaju sve sigurnosne mjera kako biste i vi i naši djelatnici bili zaštićeni.