S obzirom na mjere opreza koje su trenutno na snazi u cilju prevencije zaraze koronavirusom i bolešću Covid-19, želimo prenijeti nekoliko važnih informacija koje se tiču našeg poslovanja, dostupnosti usluga te mjera zdravstvene zaštite.

Ponajprije želimo naglasiti da aktivno pratimo razvoj situacije s koronavirusom te poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo spriječili širenje virusa te maksimalno zaštitili naše zaposlenike i klijente. 

Zahvaljujući strogim mjerama prevencije te zaštite klijenata i zaposlenika, Croatia Poliklinika je na raspolaganju klijentima sa svim svojim uslugama. Svi specijalistički pregledi obavljaju se u sigurnom i pouzdanom okruženju uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Pratimo i dalje sve preporuke Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Croatia Poliklinici provodimo  dodatne sigurnosne i higijenske mjere u svrhu zaštite od Covida-19, bolesti uzrokovane koronavirusom.

  • Naš kontaktni centar prilikom naručivanja, a potom i prilikom potvrde termina, sa svakim klijentom prolazi određeni set pitanja kako bismo utvrdili potencijalne zdravstvene tegobe i/ili opasnosti od zaraze. Ta se pitanja odnose na putovanja u rizična područja tijekom posljednjih 14 dana, na kontakte s osobama koje su bile zaražene i oboljele od Covida-19, na boravak u samoizolaciji ili karanteni u posljednjih 14 dana te jesu li u tih 14 dana imali povišenu temperaturu ili respiratorne probleme.
  • Na ulazu je obavezna dezinfekcija ruku posebnim sredstvima koja su pripremljena. Sredstvo je dostupno i u svim toaletima te se klijente potiče na dezinfekciju ruku nakon svakog novog kontakta s različitim površinama.
  • Obavezno je nošenje zaštitnih maski za vrijeme boravka u Poliklinici
  • Redovito i kontinuirano održavamo naše prostore čistima i dezinficiranima, a posebnu pozornost pridajemo dezinfekciji površina s kojima su zaposlenici i klijenti najčešće u kontaktu, kao što su kvake, radne plohe, toaleti, slavine, rukohvati i prostor čekaonice.
  • Osigurava se dovoljan vremenski razmak između termina za klijente kako bismo imali dovoljno vremena za dodatnu dezinfekciju i sterilizaciju prostora, a sam prostor Poliklinike dovoljno je velik za izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra
  • Razmak između termina osigurava i smanjenu fluktuaciju klijenata u čekaonici te omogućava poštovanje pravila socijalnog distanciranja
  • Naši zdravstveni djelatnici u svojem radu koriste svu potrebnu zaštitnu opremu.
  • Nakon svakog klijenta pribor, uređaji i instrumenti se detaljno dezinficiraju i steriliziraju ili se primjenjuju jednokratno, a prostorije i ordinacije se redovito provjetravaju.

Učinit ćemo sve kako bismo našim klijentima osigurali ugodan i siguran boravak u Croatia Poliklinici te im stojimo na raspolaganju za sva pitanja, nedoumice i savjete. 

Također apeliramo na sve naše klijente da se pridržavaju preporuka Ministarstva, da budu odgovorni prema sebi i drugima te da poštuju mjere koje su tu kako bismo zaštitili zdravlje svih nas.